Du behöver
- 4 st äggvitor
- 3 dl strösocker
- 0.5 tsk bakpulver
Citronkräm:
4 st äggulor
0.5 dl strösocker
1 st citron rivet skal och pressad saft
2.5 dl vispgrädde
Garnera med:
hallon eller björnbär
mynta
Ugn: 125°
Gör så här
1
Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda socker och bakpulver och vispa ner i vitorna, och vispa tills marängsmeten är blank och bildar toppar.
2
Bred ut 8 små rundlar av hälften av smeten, som är ca 7 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa små toppar runt kanten på varje rundel. Grädda mitt i ugnen, ca 50 minuter. Platta till mitten på marängskålarna. Ta loss dem från pappret och lägg på galler.
3
Citronkräm: Vispa äggulor och socker i en kastrull. Tillsätt citronskal och -saft och vispa krämen tjock över svag värme. Låt krämen kallna i kallt vattenbad. Vispa grädden tjock och tillsätt till krämen. Fördela krämen i marängskålarna och garnera med bär och mynta.