Citronkyckling

Du behöver 4 st kycklingklubbor 500 g sötpotatis 300 g potatis 2 st rödlökar 2 msk timjan hackad färsk 2 msk rapsolja salt peppar Marinad:...

Du behöver

  • 4 st kycklingklubbor
  • 500 g sötpotatis
  • 300 g potatis
  • 2 st rödlökar
  • 2 msk timjan hackad färsk
  • 2 msk rapsolja
  • salt peppar

Marinad:

0.5 dl rapsolja
2 msk japansk soja
2 st vitlöksklyftor
2 msk honung
1 st citron rivet skal och pressad saft
1 tsk torkad timjan
2 msk balsamvinäger
2 msk chilisås

Citronsås:

2 dl crème fraîche
1 st citron rivet skal
2 msk hackad persilja
salt peppar

Ugn: 200°

Gör så här

1
Marinad: Blanda olja, soja, pressad vitlök, honung, citronskal och -saft, timjan, vinäger och chilisås och lägg kycklingen i marinaden. Låt dra i 1 timme.

2
Lägg kycklingen i en smord ugnsfast form. Skala sötpotatis och potatis och skär i grova bitar. Skala och klyfta löken. Blanda potatis, lök timjan, olja, salt och peppar och lägg runt om kycklingen. Tillaga i ugnen tills kycklingen är klar, ca 40 minuter.

3
Citronsås. Blanda crème fraiche, citronskal, persilja, salt och peppar. Servera till kycklingen.

Scroll to Top