Citronkola

Du behöver 50 g smör 1 dl vispgrädde 1 tsk vaniljsocker 1.5 dl sirap vit 0.5 dl glykossirap 0.5 dl strösocker 1 st citron rivet...

Du behöver

  • 50 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1.5 dl sirap vit
  • 0.5 dl glykossirap
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 st citron rivet skal

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Rör i grädde, vaniljsocker, vit sirap, glykossirap och socker. Koka kolan kraftigt tills temperaturen är 127°. Använd sockertermometer. Rör i citronskal.

2
Häll upp kolan i en form, 15×20 cm, med bakplåtspapper i botten. Låt stelna.

3
Klipp kolan i bitar och vira gärna in bitarna i bakplåtspapper eller i cellofan.

Scroll to Top