Citronkokta päron

De här inkokta päronen är också ett gott tillbehör till julens ostbricka, såväl som till julskinkan. Inläggningen håller sig några dagar i kylen.

Du behöver

  • 750 g päron fasta
  • 6 dl vatten
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1.5 dl strösocker
  • rosmarinkvistar
  • 1 st citron ekologisk

ca 1 1/2 liter

Gör så här

1
Skala, kärna ur och klyfta päronen. Lägg dem vartefter i vatten med pressad citronsaft, så att de inte mörknar.

2
Koka upp vatten, 2 msk pressad citronsaft, socker och rosmarinkvistar. Lägg i päronklyftor och skivad citron, och sjud på svag värme under lock tills päronen mjuknat något, ca 2 minuter.

3
Häll upp päron och lag på en burk. Sätt på lock, låt kallna och förvara i kylen.

Scroll to Top