Du behöver
- 150 g smör
- 2 dl strösocker
- 2 st ägg
- 1 st citron rivet skal + 1/2 dl pressad citronsaft
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Glasyr:
0.25 dl mjölk
20 g smör
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Garnera med:
godisägg
citronmeliss
Ugn: 175°
10 bitar
Gör så här
1
Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Tillsätt citronskal och citronsaft.
2
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, 1 1/2 l och grädda i nedre delen av ugnen, 40 minuter, tills kakan är klar. Låt svalna i formen i 10 minuter innan den stjälps upp. Låt svalna helt.
3
Glasyr: Värm mjölk och smör i en kastrull. Blanda i florsocker och vaniljsocker och rör till en slät glasyr. Häll glasyren över kakan och låt den stelna. Garnera med godisägg och citronmeliss.