Citronkaka med vit chokladfrosting

En riktigt hållbar ­citronkaka med extra god frosting med vit choklad.

Du behöver

  • 75 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 st citron rivet skal och
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl mandelmjöl
  • 1.5 tsk bakpulver

Frosting:

100 g vit choklad
50 g smör
100 g färskost

Garnera med:

citronskal
physalis

Ugn: 175°

10 bitar

Gör så här

1
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt ­citronskal och -saft, smält smör och yoghurt. Blanda mjöl, mandelmjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.

2
Häll smeten i en smord och bröad avlång form, 1 1/2 l. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter. Låt ­kakan vila 10 minuter i formen innan den stjälps upp.

3
Frosting: Smält ­chokladen över vattenbad. Rör ner chokladen i det rumsvarma smöret och blanda väl. Rör i färskosten. Bred frostingen över kakan och garnera med physalis och citronskal.

Scroll to Top