Du behöver
- 75 g smör
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1 st citron rivet skal och
- 1 dl yoghurt naturell
- 2.5 dl vetemjöl
- 1.5 dl mandelmjöl
- 1.5 tsk bakpulver
Frosting:
100 g vit choklad
50 g smör
100 g färskost
Garnera med:
citronskal
physalis
Ugn: 175°
10 bitar
Gör så här
1
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt citronskal och -saft, smält smör och yoghurt. Blanda mjöl, mandelmjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
2
Häll smeten i en smord och bröad avlång form, 1 1/2 l. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan den stjälps upp.
3
Frosting: Smält chokladen över vattenbad. Rör ner chokladen i det rumsvarma smöret och blanda väl. Rör i färskosten. Bred frostingen över kakan och garnera med physalis och citronskal.