Citronfromage

Du behöver 7 st gelatinblad 3 st ägg delade i gulor och vitor 1 dl strösocker 2 st citron rivet skal 3 dl vispgrädde Servera...

Du behöver

  • 7 st gelatinblad
  • 3 st ägg delade i gulor och vitor
  • 1 dl strösocker
  • 2 st citron rivet skal
  • 3 dl vispgrädde

Servera med:

apelsin
vindruvor

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter.

2
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt citronskal och citronsaft.

3
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta på svag värme i en kastrull. Rör ner gelatinbladen i äggulesmeten. Vänd ner grädden. Vänd ner äggvitorna.

4
Pensla en form, 1 1/2 l, lätt med rapsolja och häll i smeten. Låt stå kallt, 6 timmar. Stjälp upp och servera med en fruktsallad av apelsin och vindruvor.

Scroll to Top