Du behöver
- 7 st gelatinblad
- 3 st ägg delade i gulor och vitor
- 1 dl strösocker
- 2 st citron rivet skal
- 3 dl vispgrädde
Servera med:
apelsin
vindruvor
Gör så här
1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter.
2
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt citronskal och citronsaft.
3
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta på svag värme i en kastrull. Rör ner gelatinbladen i äggulesmeten. Vänd ner grädden. Vänd ner äggvitorna.
4
Pensla en form, 1 1/2 l, lätt med rapsolja och häll i smeten. Låt stå kallt, 6 timmar. Stjälp upp och servera med en fruktsallad av apelsin och vindruvor.