Chorizofylld filé

Du behöver 600 g delikatesspotatis 1 msk olivolja salt och peppar 2 dl parmesanost riven 600 g fläskfilé 100 g chorizo färsk 3 msk färsk...

Du behöver

  • 600 g delikatesspotatis
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 dl parmesanost riven
  • 600 g fläskfilé
  • 100 g chorizo färsk
  • 3 msk färsk oregano
  • 1 skiva bröd vitt utan kanter
  • 1 st äggula
  • 1 msk smör eller margarin
  • 200 g körsbärstomater

Sås:

2 dl turkisk yoghurt
2 msk ajvar relish

Servera med:

sallad

Ugn: 225°/175°

Gör så här

1
Tvätta potatisen och dela den på längden. Lägg potatisarna på plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö över salt, peppar och ost. Tillaga i ugnen i 15 minuter.

2
Putsa köttet. Skär ett längsgående snitt i filén. Skär upp filén åt sidorna och vik ut till en platta.

3
Ta ur korvsmeten ur fjälstret och blanda med hackad oregano, mixat bröd, äggula, salt och peppar. Fördela blandningen på köttet och rulla ihop. Bind upp köttet med hushållssnöre och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Stick in en köttermometer.

4
Ta ut potatisen och lägg kött och tomater bredvid potatisen i formen och sänk värmen till 175° och tillaga tills köttets innertemperatur är 68°, ca 20 minuter. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skivas.

5
Sås: Rör ihop yoghurt, ajvar relish, salt och peppar och servera till, tillsammans med sallad.

Scroll to Top