Chokladtryffelbiskvier

Du behöver Botten: 400 g mandelmassa 2 st äggvitor Tryffel: 1 dl vispgrädde 250 g mörk choklad 50 g smör Garnera med: 250 g mörk...

Du behöver

Botten:

400 g mandelmassa
2 st äggvitor

Tryffel:

1 dl vispgrädde
250 g mörk choklad
50 g smör

Garnera med:

250 g mörk choklad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Botten: Riv mandelmassan och blanda den med äggvitan till en smidig smet. Klicka eller spritsa ut till små kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter. Låt kallna.

2
Tryffel: Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen och blanda i hackad choklad. Rör tills chokladen smält. Klicka i smöret och rör tills det är inarbetat i chokladen. Låt tryffeln halvstelna, helst i rumstemperatur, ca 4 timmar.

3
Bred tryffeln toppigt på undersidan av kakorna. Låt stelna i frysen, 1 timme.

4
Garnering: Smält chokladen i vattenbad. Doppa kakorna i chokladen och låt stelna.

Scroll to Top