Chokladtryffel

Du behöver 1.5 dl vispgrädde 1 tsk vaniljsocker 250 g mörk choklad 50 g smör 1 msk ljus sirap smaksättning valfri Garnera med: kakao Gör...

Du behöver

  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 250 g mörk choklad
  • 50 g smör
  • 1 msk ljus sirap
  • smaksättning valfri

Garnera med:

kakao

Gör så här

1
Koka upp grädden i en kastrull. Tillsätt vaniljsocker och hackad choklad och rör om till en slät smet. När temperaturen sjunkit till 30°, tillsätt sirap och smaksättning och rör om.

2
Häll upp chokladen i en plastad form som är ca 15×15 cm och låt stå svalt för att stelna. Skär tryffeln i fyrkanter som rullas till bollar. Rulla bollarna i kakao. Förvaras svalt.


Kommentar:
Du kan smaksätta tryffeln med exempelvis kanel, kardemumma, pepparmyntsolja, chili, rivet citrusskal, björnbär, mörk rom, whiskey, ingefära, eller pepparkakskryddor. Om du tröttnat på att bara rulla dem kakao kan du rulla tryfflarna smaksatt socker eller kakao. Blanda rörsocker och kanel eller strösocker och rivet citron- eller apelsinskal som har fått stå framme och torka.

Scroll to Top