Chokladsnitt med brun farin

Att ha en burk chokladkakor på lut är riktig lyx. Bara att plocka fram till en kopp gott kaffe när sötsuget sätter in.

Du behöver

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk brun farin
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 st ägg litet
  • brun farin till gräddning

Ugn: 200°

Gör så här

1
Vispa rumsvarmt smör, socker och farin pösigt. Bland mjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver, och sikta ner i smöret. Tryck ihop med händerna till en smulig deg, i bunken. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i en plastpåse i kylen, 30–45 minuter.

2
Dela degen i två bitar. Rulla ut varje bit till en längd, lika lång som plåtens långsida. Lägg över rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta ut dem lite. Strö på lite extra farin.

3
Grädda mitt i ugnen, ca 12 minuter. Låt längderna svalna något på plåten innan de skärs i sneda bitar.

Scroll to Top