Chokladsemifreddo med ananassalsa

Du behöver 2 st äggvitor 4 st äggulor 1 dl strösocker 5 dl vispgrädde 100 g pekannötter 100 g mörk choklad 15 st maränger Ananassalsa:...

Du behöver

  • 2 st äggvitor
  • 4 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 100 g pekannötter
  • 100 g mörk choklad
  • 15 st maränger

Ananassalsa:

1 st ananas
2 st passionsfrukt
10 st physalis
1 msk honung

Garnera med:

mörk choklad
pekannötter
myntablad

Gör så här

1
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden. Hacka nötter och choklad. Krossa marängerna.

2
Blanda nötter, choklad och maränger med äggulesmeten. Blanda i grädden och vänd sist i äggviteskummet. Häll smeten i en form och frys in i minst 4 timmar.

3
Ananassalsa: Skala ananasen och dela den i fyra klyftor. Skär bort den grova stocken i mitten. Tärna ananasen fint. Dela passionsfrukterna och gröp ur kärnorna. Dela physalisen i kvartar. Blanda ananas, passionsfrukt och physalis och honung. Stjälp upp semifreddon och garnera med choklad, pekannötter och mynta. Servera salsan till.

Scroll to Top