Du behöver
- 2 st äggvitor
- 4 st äggulor
- 1 dl strösocker
- 5 dl vispgrädde
- 100 g pekannötter
- 100 g mörk choklad
- 15 st maränger
Ananassalsa:
1 st ananas
2 st passionsfrukt
10 st physalis
1 msk honung
Garnera med:
mörk choklad
pekannötter
myntablad
Gör så här
1
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden. Hacka nötter och choklad. Krossa marängerna.
2
Blanda nötter, choklad och maränger med äggulesmeten. Blanda i grädden och vänd sist i äggviteskummet. Häll smeten i en form och frys in i minst 4 timmar.
3
Ananassalsa: Skala ananasen och dela den i fyra klyftor. Skär bort den grova stocken i mitten. Tärna ananasen fint. Dela passionsfrukterna och gröp ur kärnorna. Dela physalisen i kvartar. Blanda ananas, passionsfrukt och physalis och honung. Stjälp upp semifreddon och garnera med choklad, pekannötter och mynta. Servera salsan till.