Chokladrullar

Du behöver 50 g russin gula 75 g fikon torkade 2 msk rom mörk eller 150 g blandade nötter sötmandel pistaschmandel 200 g mörk choklad...

Du behöver

  • 50 g russin gula
  • 75 g fikon torkade
  • 2 msk rom mörk eller
  • 150 g blandade nötter
  • sötmandel pistaschmandel
  • 200 g mörk choklad
  • 75 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 msk ljust muscovadosocker
  • 1 st ägg
  • 1 st äggula
  • 150 g digestivekex
  • 0.5 dl florsocker

2 rullar

Gör så här

1
Blanda russin, tärnade fikon och rom, och låt det dra i rumstemperatur ett par timmar.

2
Rosta mandel och nötter i en torr stekpanna. Låt svalna.

3
Smält choklad och smör över vattenbad.

4
Vispa ihop strösocker, muscovadosocker, ägg och äggula, och rör ner i chokladsmeten. Fortsätt värma över vattenbad tills sockret lösts upp. Ta skålen av värmen.

5
Hacka nötter och mandel grovt. Krossa kexen. Blanda ner nötter, mandel, kex, russin och fikon i chokladsmeten. Låt stelna något.

6
Fördela smeten på två bakplåtspapper och forma till två rullar med hjälp av pappret. Låt stelna i kylen över natten. Rulla dem i florsocker och skär upp i skivor.

Scroll to Top