Du behöver
- 4 dl vetemjöl
- 2 msk kakao
- 2 krm salt
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 g mörk choklad hackad
- 2 st ägg
- 1 3/4 dl strösocker
- 75 g smör smält och avsvalnat
- 1 dl mjölk
Fyllning:
2.5 dl vinbär röda
Topping:
0.75 dl florsocker
100 g philadelphiaost
vinbär
Ugn: 175º
Gör så här
1
Blanda vetemjöl, kakao, salt, bakpulver, vaniljsocker och cho-klad.?Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2
Tillsätt mjölblandningen omväxlande med smör och mjölk. Blanda väl.
3
Fördela smeten i åtta stora muffinsformar. Tryck ner frysta vinbär i mitten.?Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Låt svalna på bakgaller.
4
Blanda florsocker och philadelphiaost. Bred glasyren på toppen av muffinsen. Dekorera med några röda eller svarta vinbär.