Chokladmuffins med vinbär

De maffiga chokladmuffinsen fylls med vinbär och toppas med glasyr och vinbär.

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 krm salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g mörk choklad hackad
  • 2 st ägg
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 75 g smör smält och avsvalnat
  • 1 dl mjölk

Fyllning:

2.5 dl vinbär röda

Topping:

0.75 dl florsocker
100 g philadelphiaost
vinbär

Ugn: 175º

Gör så här

1
Blanda vetemjöl, kakao, salt, bakpulver, vaniljsocker och cho-klad.?Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

2
Tillsätt mjölblandningen omväxlande med smör och mjölk. Blanda väl.

3
Fördela smeten i åtta stora muffinsformar. Tryck ner frysta vinbär i mitten.?Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Låt svalna på bakgaller.

4
Blanda florsocker och philadelphiaost. Bred glasyren på toppen av muffinsen. Dekorera med några röda eller svarta vinbär.

Scroll to Top