Chokladmuffins med topp

Sugar fondanten, sockermassan, räcker till ca 12 små muffins.

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao

Frosting:

50 g smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk pressad citronsaft
100 g färskost
250 g suger fondant sockermassa
dekorationspärlor

Ugn: 200°

Gör så här

1
Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjölk och smör.

2
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och sikta ner i smeten. Ställ muffinsformar i muffinsbleck och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt kallna.

3
Frosting: Vispa rumsvarmt smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft smidigt. Vispa i färskosten. Spritsa frostingen på muffinsen med en slät tyll.

4
Kavla ut sockermassan med hjälp av majsstärkelse eller florsocker till en platta som är ca 1 1/2 mm tjock. Ta ut rundlar som är något större än muffinsen och lägg över frostingen. Tryck till kanten lätt.

5
Tryck ut små blommor ur sockermassan och låt dem torka lätt i en skål så de böjer sig lite. Blöta mitten med lite vatten och lägg i dekorationspärlor. Lägg blomman på muffinsen.

Scroll to Top