Du behöver
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl mjölk
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao
Frosting:
50 g smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk pressad citronsaft
100 g färskost
250 g suger fondant sockermassa
dekorationspärlor
Ugn: 200°
Gör så här
1
Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjölk och smör.
2
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och sikta ner i smeten. Ställ muffinsformar i muffinsbleck och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt kallna.
3
Frosting: Vispa rumsvarmt smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft smidigt. Vispa i färskosten. Spritsa frostingen på muffinsen med en slät tyll.
4
Kavla ut sockermassan med hjälp av majsstärkelse eller florsocker till en platta som är ca 1 1/2 mm tjock. Ta ut rundlar som är något större än muffinsen och lägg över frostingen. Tryck till kanten lätt.
5
Tryck ut små blommor ur sockermassan och låt dem torka lätt i en skål så de böjer sig lite. Blöta mitten med lite vatten och lägg i dekorationspärlor. Lägg blomman på muffinsen.