Du behöver
- 200 g sötmandel
- 2 dl farinsocker
- 2 st ägg
- apelsin rivet skal av 1
Chokladmousse:
200 g blockchoklad vit
2 3/4 dl vispgrädde
2 st ägg eller 1 stort
1 dl kesella
Garnering:
bär myntablad
Ugn: 175°
Det här behövs för ca 8 bitar:
Gör så här
1
Finhacka mandeln. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Rör ner mandelhack och rivet apelsinskal.
2
Häll smeten i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter eller tills kakan känns torr. Låt kakan kallna.
3
Dela chokladen i mindre bitar och smält den bara precis i vattenbad (vit choklad är mer känslig för värme). Vispa upp äggen och rör ner chokladen i dem under kraftig omrörning.
4
Vispa grädden. Rör ner kesella i chokladensmeten och rör till sist ner grädden.
5
Bred chokladsmeten över kakan och ställ den kallt att stelna. Tag bort formens kant och fördela bär eller frukt och myntablad på tårtan.