Chokladknäck

En gammal klassiker som alltid är lika uppskattad. Till det här receptet behöver du en sockertermometer.

Du behöver

  • 2.5 dl strösocker
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 2.5 dl ljus sirap

Garnera med:

200 g mörk choklad

Ca 50 bitar

Gör så här

1
Blanda socker, grädde och sirap i en kastrull, och koka upp. Koka på medelvärme tills smeten har en temperatur på 140°. Koktiden varierar mycket beroende på gryta och värme. Min smet kokade i 1 timme.

2
Häll upp smeten på en plåt med bakplåtspapper. Låt smeten halvstelna, det tar ca 10 minuter. Skär i längder som är ca 5 cm breda och låt stelna.

3
Smält chokladen över vattenbad och bred hälften av chokladen över längderna. Låt stelna. Bred resten av chokladen över längderna och låt stelna. Bryt i bitar.

Scroll to Top