Chokladcrackers

Du behöver 100 g mörk choklad 60 g smör 1.5 dl farinsocker 1 st ägg 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 0.5 tsk vaniljsocker 3...

Du behöver

  • 100 g mörk choklad
  • 60 g smör
  • 1.5 dl farinsocker
  • 1 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 0.25 dl mjölk
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk strösocker

Ugn: 175°

Gör så här

1
Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna något.

2
Rör rumsvarmt smör och farinsocker poröst. Vispa i ägget.

3
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och rör ner i smörsmeten. Blanda i mjölk och smält choklad. Obs! Degen är väldigt kladdig. Lägg degen på plastfolie och forma en rulle med hjälp av plastfolien. Låt vila i kylen, 1 timme.

4
Dela degen i 20 bitar och rulla bitarna till bollar. Blanda florsocker och socker och rulla bollarna i sockret. Lägg kakorna på plåtar med bakplåts-papper och grädda i 15 minuter.

Scroll to Top