Du behöver
- 100 g mörk choklad
- 60 g smör
- 1.5 dl farinsocker
- 1 st ägg
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0.5 tsk vaniljsocker
- 3 msk kakao
- 0.25 dl mjölk
- 1 dl florsocker
- 2 msk strösocker
Ugn: 175°
Gör så här
1
Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna något.
2
Rör rumsvarmt smör och farinsocker poröst. Vispa i ägget.
3
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och rör ner i smörsmeten. Blanda i mjölk och smält choklad. Obs! Degen är väldigt kladdig. Lägg degen på plastfolie och forma en rulle med hjälp av plastfolien. Låt vila i kylen, 1 timme.
4
Dela degen i 20 bitar och rulla bitarna till bollar. Blanda florsocker och socker och rulla bollarna i sockret. Lägg kakorna på plåtar med bakplåts-papper och grädda i 15 minuter.