Chokladcookies

Du behöver 100 g smör rumsvarmt 4 dl farinsocker 2 st ägg 6.5 dl havregryn ren havre 2.5 dl kakao 0.5 tsk salt 100 g...

Du behöver

  • 100 g smör rumsvarmt
  • 4 dl farinsocker
  • 2 st ägg
  • 6.5 dl havregryn ren havre
  • 2.5 dl kakao
  • 0.5 tsk salt
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g ljus choklad

Garnera med:

50 g vit choklad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Rör rumsvarmt smör och farinsocker poröst, gärna med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Rör i havregryn, kakao, salt och hackad choklad. Degen är kladdig, nästan som chokladbullesmet.

2
Rulla kulor av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lätt med handen. Grädda mitt i ugnen, 8 minuter. Låt kallna.

3
Garnering: Smält chokladen över vattenbad och ringla över kakorna. Låt stelna.

Scroll to Top