Chokladbiscotti med pistaschmandel

Du behöver 50 g mörk choklad 75 g smör rumsvarmt 1.5 dl strösocker 1 st ägg litet 3 dl vetemjöl 2 msk kakao 1 msk...

Du behöver

  • 50 g mörk choklad
  • 75 g smör rumsvarmt
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 st ägg litet
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 msk espressopulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 msk vaniljsocker
  • 1 dl pistaschmandel osaltad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Grovhacka chokladen. Vispa smör och socker poröst. Blanda i ägg och mjölet som blandats med kakao, kaffepulver, bakpulver och vaniljsocker. Blanda sist i choklad och hela pistaschmandlar.

2
Forma degen till 3 ganska smala rullar, ungefär lika långa som plåtens kortsida. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna med handflatan.

3
Grädda mitt i ugnen i knappt 15 minuter. Ta ut plåtarna och låt svalna i ungefär 15 minuter. Skär sedan längderna med vass kniv i lite sneda bitar.

4
Vänd snittytorna uppåt. Grädda ytterligare ca 10 minuter. Låt skorporna kallna.

Scroll to Top