Du behöver
- 50 g mörk choklad
- 75 g smör rumsvarmt
- 1.5 dl strösocker
- 1 st ägg litet
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk kakao
- 1 msk espressopulver
- 1 tsk bakpulver
- 0.5 msk vaniljsocker
- 1 dl pistaschmandel osaltad
Ugn: 200°
Gör så här
1
Grovhacka chokladen. Vispa smör och socker poröst. Blanda i ägg och mjölet som blandats med kakao, kaffepulver, bakpulver och vaniljsocker. Blanda sist i choklad och hela pistaschmandlar.
2
Forma degen till 3 ganska smala rullar, ungefär lika långa som plåtens kortsida. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längder-na med handflatan.
3
Grädda mitt i ugnen i knappt 15 minuter. Ta ut plåtarna och låt svalna i ungefär 15 minuter. Skär sedan längderna med vass kniv i lite sneda bitar.
4
Vänd snittytorna uppåt. Grädda ytterligare cirka 10 minuter. Låt skorporna kallna.