Du behöver
- 6 st potatis
- 2 st morötter
- 1 st palsternacka
- 8 st schalottenlökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 500 g kycklingfil
- 1 msk smör eller margarin
- 2 st chorizokorvar
- 1 dl vitt vin eller kycklingbuljong av tärning
- 1 st körsbärstomater 400 g
- 2 msk färsk timjan
- 1/2–1 tsk sambal oelek
- salt peppar
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skala och klyfta potatisen. Skala och skiva morötter och palsternacka. Koka potatis, morötter och palsternacka i lättsaltat vatten, 3 minuter. Låt rinna av väl och lägg i en smord ugnsfast form.
2
Skala och dela löken i halvor, och lägg i formen. Skala och hacka vitlöken och strö över. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen, 25 minuter.
3
Dela varje kycklingfilé i 3 bitar. Salta och peppra och bryn kycklingen runt om i en stekpanna med smör. Skiva korven. Lägg kyckling och korv ovanpå grönsakerna.
4
Blanda vin, tomater, hackad timjan och sambal oelek och häll över kycklingen. Tillaga i ugnen, 20 minuter.