Chilikyckling

Du behöver 6 st potatis 2 st morötter 1 st palsternacka 8 st schalottenlökar 2 st vitlöksklyftor 1 msk olivolja 500 g kycklingfil 1 msk...

Du behöver

  • 6 st potatis
  • 2 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 8 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 500 g kycklingfil
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 st chorizokorvar
  • 1 dl vitt vin eller kycklingbuljong av tärning
  • 1 st körsbärstomater 400 g
  • 2 msk färsk timjan
  • 1/2–1 tsk sambal oelek
  • salt peppar

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala och klyfta potatisen. Skala och skiva morötter och palsternacka. Koka potatis, morötter och palsternacka i lättsaltat vatten, 3 minuter. Låt rinna av väl och lägg i en smord ugnsfast form.

2
Skala och dela löken i halvor, och lägg i formen. Skala och hacka vitlöken och strö över. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen, 25 minuter.

3
Dela varje kycklingfilé i 3 bitar. Salta och peppra och bryn kycklingen runt om i en stekpanna med smör. Skiva korven. Lägg kyckling och korv ovanpå grönsakerna.

4
Blanda vin, tomater, hackad timjan och sambal oelek och häll över kycklingen. Tillaga i ugnen, 20 minuter.

Scroll to Top