Chili con carne

Du behöver 0.5 st rödlök 250 g nötfärs 1 msk smör eller margarin 1 msk tomatpuré 1 st vitlöksklyfta 1 tsk paprikapulver salt och peppar...

Du behöver

  • 0.5 st rödlök
  • 250 g nötfärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt och peppar
  • 300 g passerade tomater
  • 2 tsk kalvfond
  • 200 g kidneybönor

Servera med:

ris
gurka

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Fräs lök och färs i en stekpanna med smör. Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök och paprikapulver och fräs en minut. Salta och peppra.

2
Tillsätt passerade tomater och fond. Koka i 10 minuter.

3
Skölj av bönorna väl och blanda ner i färsen. Låt allt bli varmt och servera med kokt ris och gurka.

Scroll to Top