Chicken Tikka Masala

Du behöver 500 g kycklingfilé 1 msk spiskummin 1 tsk gurkmeja 1 tsk chilipulver 2 st gula lökar 1 st röd paprika 2 msk smör...

Du behöver

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 st gula lökar
  • 1 st röd paprika
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk ingefära riven
  • 1 st burk krossade tomater 400 g
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 kruka koriander

Raita:

2 dl yoghurt mild
1 krm koriander
1 krm spiskummin
salt och peppar
0.5 st gurka
1 msk färsk koriander

Servera med:

naanbröd finns att köpa färdigt
basmatiris

Gör så här

1
Skär kycklingen i bitar och blanda den med spiskummin, gurkmeja och chilipulver. Skala, dela och skiva löken. Kärna ur och skär paprikan i bitar.

2
Stek lök och paprika i en stekpanna med smör. Tillsätt kyckling, pressad vitlök och ingefära och stek i 5 minuter.

3
Tillsätt krossade tomater och grädde och koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och rör i yoghurt. Strö över koriander.

4
Raita: Rör ihop yoghurt, koriander, spiskummin, salt, peppar, tärnad gurka och koriander. Servera till tillsammans med naanbröd och basmatiris.

Scroll to Top