Chèvrepaj med endivsallad och granatäpple

Du behöver Pajdeg: 2.5 dl vetemjöl 0.5 dl valnötter 100 g smör 1.5 msk vatten Fyllning: 2 st endiver 1 msk smör 250 g chèvre...

Du behöver

Pajdeg:

2.5 dl vetemjöl
0.5 dl valnötter
100 g smör
1.5 msk vatten

Fyllning:

2 st endiver
1 msk smör
250 g chèvre getost

Äggstanning:

3 st ägg
1.5 dl vispgrädde
2 tsk honung
salt och peppar
1 tsk färsk timjan (eller 2 krm torkad timjan)

Garnera med:

chèvre
endivsalladsblad
2 dl granatäppelkärnor färska eller frysta

Ugn: 225°/175°

Gör så här

1
Pajdeg: Mixa mjöl, valnötter, smör i bitar och vatten till en degboll i matberedaren med kniven monterad. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Täck formen med plastfolie och låt stå i kylen i minst 30 minuter. Nagga bottnen med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen, ca 10 minuter.

2
Fyllning: Ta loss 4 blad av en endivsallad och spara till garnering. Klyfta endivsalladerna och fräs dem runt om i en stekpanna med smör. Fördela i pajskalet. Skär chèvreosten i 6 skivor och lägg 4 av dem i pajskalet. Spara resterande till garnering.

3
Äggstanning: Vispa samman ägg, grädde, honung, salt, peppar och timjan i en skål och fördela över fyllningen. Grädda mitt i ugnen på 175°, ca 20 minuter. Garnera pajen med skivad chèvreost, endivsalladsblad. Strö över granatäppelkärnor.

Scroll to Top