Du behöver
- 400 g digestivekex
- 200 g smör
- 600 g färskost
- 250 g vaniljkvarg
- 1 dl strösocker
- 1 dl majsstärkelse
- 4 st ägg
- 1 dl vispgrädde
Topping:
0.5 dl strösocker
Garnera med:
hallon
grädde
Ugn: 175°/150°/250°
15 bitar
Gör så här
1
Mixa kexen. Smält smöret i en kastrull och blanda med smulorna. Tryck ut i en form, 20×30 cm, med bakplåtspapper. Grädda i 10 minuter.
2
Vispa samman färskost och kvarg till en jämn smet. Rör i socker och majsstärkelse.
3
Rör i ägg och grädde. Häll smeten i formen och grädda i 150° i 1 timme. Låt kallna.
4
Skär cheesecaken i rutor och strö på socker. Bränn av i ugn eller med en brännare tills sockret är brunt. Garnera med grädde och hallon.