Cheesecake med bruleétopp

Du behöver 400 g digestivekex 200 g smör 600 g färskost 250 g vaniljkvarg 1 dl strösocker 1 dl majsstärkelse 4 st ägg 1 dl...

Du behöver

  • 400 g digestivekex
  • 200 g smör
  • 600 g färskost
  • 250 g vaniljkvarg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl majsstärkelse
  • 4 st ägg
  • 1 dl vispgrädde

Topping:

0.5 dl strösocker

Garnera med:

hallon
grädde

Ugn: 175°/150°/250°

15 bitar

Gör så här

1
Mixa kexen. Smält smöret i en kastrull och blanda med smulorna. Tryck ut i en form, 20×30 cm, med bakplåtspapper. Grädda i 10 minuter.

2
Vispa samman färskost och kvarg till en jämn smet. Rör i socker och majsstärkelse.

3
Rör i ägg och grädde. Häll smeten i formen och grädda i 150° i 1 timme. Låt kallna.

4
Skär cheesecaken i rutor och strö på socker. Bränn av i ugn eller med en brännare tills sockret är brunt. Garnera med grädde och hallon.

Scroll to Top