Du behöver
- 200 g kavring
- 75 g smör eller margarin
Fyllning:
3 st gelatinblad
250 g kesella
3 dl crème fraîche
150 g ansjovisfilé
1 dl gräslök
Garnera med:
rädisor
gräslök
24 rutor
Gör så här
1
Mixa brödet. Smält smöret i en kastrull och blanda med brödet. Klä en form, 18×25 cm, med plastfolie och tryck ut smulorna i formen. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2
Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Blanda kesella, crème fraiche, hackad ansjovis och hackad gräslök. Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme i en kastrull och blanda ner i smeten. Häll smeten i formen. Släta till ytan och låt stå kallt i 4 timmar.
3
Vid servering: Skär i rutor och garnera med skivade rädisor och hackad gräslök.