Cheesecake med ansjovis

Fina att servera som förrätt eller på en buffé.

Du behöver

  • 200 g kavring
  • 75 g smör eller margarin

Fyllning:

3 st gelatinblad
250 g kesella
3 dl crème fraîche
150 g ansjovisfilé
1 dl gräslök

Garnera med:

rädisor
gräslök

24 rutor

Gör så här

1
Mixa brödet. Smält smöret i en kastrull och blanda med brödet. Klä en form, 18×25 cm, med plastfolie och tryck ut smulorna i formen. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

2
Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Blanda kesella, crème fraiche, hackad ansjovis och hackad gräslök. Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme i en kastrull och blanda ner i smeten. Häll smeten i formen. Släta till ytan och låt stå kallt i 4 timmar.

3
Vid servering: Skär i rutor och garnera med skivade rädisor och hackad gräslök.

Scroll to Top