Champinjonsoppa med serranochips

Du behöver 400 g champinjoner fina 1 st schalottenlök 2 msk smör 8 dl mjölk 2 st svampbuljongtärning 2 msk sherry kan uteslutas 2 tsk...

Du behöver

  • 400 g champinjoner fina
  • 1 st schalottenlök
  • 2 msk smör
  • 8 dl mjölk
  • 2 st svampbuljongtärning
  • 2 msk sherry kan uteslutas
  • 2 tsk salt
  • 1 st lagerblad
  • 2 krm torkad timjan

Serranochips:

6 st serranoskinka tunna skivor

Topping:

6 st champinjoner
1 msk smör
1 msk olivolja
1 krm salt

Servera med:

bröd

Ugn: 225º

Gör så här

1
Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och hacka löken. Stek svamp och lök i en kastrull med smör, ca 5 minuter. Tillsätt mjölk, buljongtärningar, sherry, salt, lagerblad och timjan och sjud under lock, ca 30 minuter.

2
Ta upp lagerbladet och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.

3
Serranochips: Lägg skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta dem i övre delen av ugnen, ca 3 minuter per sida.

4
Topping: Skär svampen i tunna skivor och stek dem i het panna med smör och olja, ca 2 minuter. Salta och peppra. Servera soppan med stekt svamp, serranochips och bröd. Lägg ett serranochips på kanten av soppskålen. Servera resten vid sidan om.

Scroll to Top