Du behöver
- 400 g champinjoner fina
- 1 st schalottenlök
- 2 msk smör
- 8 dl mjölk
- 2 st svampbuljongtärning
- 2 msk sherry kan uteslutas
- 2 tsk salt
- 1 st lagerblad
- 2 krm torkad timjan
Serranochips:
6 st serranoskinka tunna skivor
Topping:
6 st champinjoner
1 msk smör
1 msk olivolja
1 krm salt
Servera med:
bröd
Ugn: 225º
Gör så här
1
Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och hacka löken. Stek svamp och lök i en kastrull med smör, ca 5 minuter. Tillsätt mjölk, buljongtärningar, sherry, salt, lagerblad och timjan och sjud under lock, ca 30 minuter.
2
Ta upp lagerbladet och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
3
Serranochips: Lägg skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta dem i övre delen av ugnen, ca 3 minuter per sida.
4
Topping: Skär svampen i tunna skivor och stek dem i het panna med smör och olja, ca 2 minuter. Salta och peppra. Servera soppan med stekt svamp, serranochips och bröd. Lägg ett serranochips på kanten av soppskålen. Servera resten vid sidan om.