Champinjonbiffar och ris i tomatsås

Du behöver 500 g champinjoner 3 skiva fullkornsbröd eller 1 1 2 st ägg 1 st lök liten gul 0.5 st persilja knippa 0.5 tsk...

Du behöver

  • 500 g champinjoner
  • 3 skiva fullkornsbröd eller 1 1
  • 2 st ägg
  • 1 st lök liten gul
  • 0.5 st persilja knippa
  • 0.5 tsk mejram torkad
  • 1.5 tsk salt
  • peppar
  • 2 msk smör eller margarin

Ris i tomatsås:

2 portioner:

1 dl fullkornsris
1 st lök liten gul
1 st vitlöksklyfta
1 tsk rapsolja smör- och
400 g krossade tomater
0.25 tsk oregano
salt peppar

Servera med:

råkost

Gör så här

1
Ansa och finhacka svampen och stek den i en torr stekpanna. Häll bort vätskan.

2
Smula brödet. Vispa upp äggen. Tillsätt brödet till äggen, och låt det svälla i 5 minuter.

3
Skala och hacka löken. Hacka persiljan. Tillsätt svamp, lök och persilja till brödblandningen. Krydda med mejram, salt och peppar. Blanda till en fast färs och forma 12 biffar. Stek biffarna i en stekpanna med smör.

4
Ris i tomatsås: Koka riset. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna med smör- och rapsolja. Tillsätt krossade tomater, oregano, salt och peppar, och koka i 5 minuter. Smaka av såsen och blanda i riset. Servera med råkost.

Scroll to Top