Ceasarsallad med kycklingspett

Du behöver 2 st kycklingfiléer salt svartpeppar, Chili Explosion 2 tsk torkad timjan 1 msk rapsolja 1 st romansalladshuvud Dressing: 2.5 st sardeller 1 st...

Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • salt svartpeppar, Chili Explosion
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 msk rapsolja
  • 1 st romansalladshuvud

Dressing:

2.5 st sardeller
1 st vitlöksklyfta
1 tsk fransk senap
1 msk äppelcidervinäger
1.5 dl gräddfil
0.5 dl majonnäs
1 tsk rapsolja
1 tsk honung
salt, svartpeppar

Servera med:

krutonger
parmesanost
tomater

Gör så här

1
Dela filéerna på längden i tre delar. Salta och krydda dem med peppar, chilikrydda och timjan. Pensla kycklingen med olja och grilla runt om i en het grillpanna, ca 6 minuter. Trä upp på grillspett. Skölj salladen och låt den rinna av på handduk.

2
Dressing: Mixa sardeller, skalad vitlök, senap, vinäger, gräddfil, majonnäs, olja, honung, salt och peppar.

3
Blanda salladsbladen med hälften av dressingen i en skål och vänd runt. Lägg upp på tallrikar.

4
Lägg kycklingspetten ovanpå och strö på krutonger, flagad parmesanost och tomater i bitar. Servera resten av dressingen vid sidan om.

Scroll to Top