Cappelletti med salviasås

Du behöver 1 st gul lök 1.5 st vitlöksklyftor 1.5 msk smör- & rapsolja till stekning 1 st burk kronärtskockshjärtan 240 g avrunnen vikt salt...

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 1.5 msk smör- & rapsolja till stekning
  • 1 st burk kronärtskockshjärtan 240 g avrunnen vikt
  • salt peppar
  • 1 st citron pressad citronsaft
  • 200 g philadelphiaost färskost
  • 1 dl skorpmjöl
  • 1 dl parmesanost riven

Salviasås:

50 g smör
salvia färsk eller torkad
2 dl grädde
salt, svartpeppar

Pastakok:

1 st buljongtärning per 5 dl vatten

Servera med:

parmesanost

Gör så här

1
Finhacka lök och vitlök. Fräs löken genomskinlig på svag värme i en kastrull med smör- och rapsolja, ca 5 minuter.

2
Hacka kronärtskockorna lite slarvigt och fräs tillsammans med löken, ca 5 minuter. Salta och peppra och pressa i lite citronsaft. Låt svalna.

3
Mixa till en slät kräm. Tillsätt färskost, skorpmjöl och ost och rör om. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Låt svälla ca 30 minuter.

4
Salviasås: Smält smöret i en kastrull. Smula ner salvian och låt smöret ta smak ett par minuter på svag värme. Tillsätt grädden och sjud ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.

5
Pastakok: Koka upp vatten och buljongtärningar i en stor kastrull. Lägg i pastan och koka ca 3 minuter. Ta upp med hålslev. Blanda pastan med salviasåsen och strö över riven parmesanost.

Scroll to Top