Du behöver
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- 500 g fast potatis
- 250 g aubergine
- 250 g squash
- 1 st paprika
- 2 st stjälkar selleri
- olivolja
- 1 krm chiliflakes
- 2 tsk basilika torkad
- 2 msk tomatpuré
- 1 st burk krossade tomater 400 g
- 2 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 0.75 dl pinjenötter
- 4 msk kapris
- 2 dl hackad persilja
- 5 tsk rödvinsvinäger
- 1 tsk strösocker
- flingsalt
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök. Skala potatisen. Skär potatis, aubergine, squash och paprika i knubbiga bitar. Strimla sellerin.
2
Fräs löken utan att den tar färg i en gryta med olja. Blanda i resten av grönsakerna och fräs ett par minuter.
3
Tillsätt chiliflakes, basilika, tomatpuré, tomater, vatten och buljongtärning och koka under lock tills grönsakerna är mjuka, men inte mosiga, ca 25 minuter.
4
Rosta nötterna i en torr och het stekpanna.
5
Tillsätt kapris och persilja till grytan. Smaka av med vinäger, socker och salt. Strö över pinjenötterna.