Caponata med vinterpotatis

Caponata, som är Italiens svar på Ratatouille som blir extra matig med potatis. Grönsaksgrytan är ett gott tillbehör till det mesta, men är också en god vegetarisk rätt om man blandar den med nykokt pasta eller stora vita bönor och toppar med parmesanost, pecorinoost eller smulad getost.

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 500 g fast potatis
  • 250 g aubergine
  • 250 g squash
  • 1 st paprika
  • 2 st stjälkar selleri
  • olivolja
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 tsk basilika torkad
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st burk krossade tomater 400 g
  • 2 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.75 dl pinjenötter
  • 4 msk kapris
  • 2 dl hackad persilja
  • 5 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • flingsalt

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Skala potatisen. Skär potatis, aubergine, squash och paprika i knubbiga bitar. Strimla sellerin.

2
Fräs löken utan att den tar färg i en gryta med olja. Blanda i resten av grönsakerna och fräs ett par minuter.

3
Tillsätt chiliflakes, basilika, tomatpuré, tomater, vatten och buljongtärning och koka under lock tills grönsakerna är mjuka, men inte mosiga, ca 25 minuter.

4
Rosta nötterna i en torr och het stekpanna.

5
Tillsätt kapris och persilja till grytan. Smaka av med vinäger, socker och salt. Strö över pinjenötterna.

Scroll to Top