Cannelloni

Du behöver 1 st aubergine 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 msk olivolja 400 g krossade tomater 1 tsk oregano torkad 1 tsk...

Du behöver

  • 1 st aubergine
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk oregano torkad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk strösocker
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl parmesanost riven
  • 1 dl keso
  • 12 st lasagneplattor färska

Béchamelsås:

2 msk smör
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
salt och peppar
140 g mozzarellaost
2 dl riven ost

Servera med:

sallad med vattenmelon och sockerärter

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skär auberginen i tärningar, 1×1 cm. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs aubergine, lök och vitlök i en stekpanna med olja tills det mjuknar.

2
Tillsätt krossade tomater, oregano, timjan, buljongtärning och socker och koka ihop till en tjock sås, 10 minuter. Rör i crème fraiche, parmesanost och keso.

3
Lägg ett par skedar fyllning på varje lasagneplatta och rulla ihop. Lägg rullarna med skarven ner i en smord ugnsfast form.

4
Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull. Rör i mjöl och späd med mjölken, och koka under omrörning, 5 minuter. Salta och peppra. Häll såsen över rullarna i formen. Lägg på skivad mozzarella och riven ost och gratinera i 30 minuter. Servera med sallad.

Scroll to Top