Du behöver
- 1 st aubergine
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- 400 g krossade tomater
- 1 tsk oregano torkad
- 1 tsk torkad timjan
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 tsk strösocker
- 1 dl crème fraîche
- 1 dl parmesanost riven
- 1 dl keso
- 12 st lasagneplattor färska
Béchamelsås:
2 msk smör
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
salt och peppar
140 g mozzarellaost
2 dl riven ost
Servera med:
sallad med vattenmelon och sockerärter
Ugn: 200°
Gör så här
1
Skär auberginen i tärningar, 1×1 cm. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs aubergine, lök och vitlök i en stekpanna med olja tills det mjuknar.
2
Tillsätt krossade tomater, oregano, timjan, buljongtärning och socker och koka ihop till en tjock sås, 10 minuter. Rör i crème fraiche, parmesanost och keso.
3
Lägg ett par skedar fyllning på varje lasagneplatta och rulla ihop. Lägg rullarna med skarven ner i en smord ugnsfast form.
4
Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull. Rör i mjöl och späd med mjölken, och koka under omrörning, 5 minuter. Salta och peppra. Häll såsen över rullarna i formen. Lägg på skivad mozzarella och riven ost och gratinera i 30 minuter. Servera med sallad.