Du behöver
- 400 g köttfärs
- 0.5 st gul lök
- 1 msk smör eller margarin
- 2 msk tomatpuré
- 1 st burk krossade tomater 400 g
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk kalvfond
- salt peppar
- 25 g smör eller margarin
- 0.5 dl vetemjöl
- 5 dl mjölk
- 200 g lasagneplattor färska
- 1 tsk oregano
- 2 msk basilika strimlad
- 140 g mozzarella
Ugn: 200º
Gör så här
1
Stek färs och hackad lök i en stekpanna med smör. Rör i tomatpuré, krossade tomater, pressad vitlök och fond.
2
Koka i 10 minuter och smaka av med salt och peppar. Smält smöret i en kastrull och rör i mjöl.
3
Späd med mjölk och koka i 5 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
4
Lägg en sträng köttfärssås längs ena sidan av lasagneplattorna och rulla ihop. Lägg dem tätt i en smord form.
5
Häll över såsen och lägg på mozzarella i bitar. Gratinera i tills osten fått fin färg, ca 25 minuter.