Cannelloni med köttfärs

Du behöver 400 g köttfärs 0.5 st gul lök 1 msk smör eller margarin 2 msk tomatpuré 1 st burk krossade tomater 400 g 1...

Du behöver

  • 400 g köttfärs
  • 0.5 st gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st burk krossade tomater 400 g
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk kalvfond
  • salt peppar
  • 25 g smör eller margarin
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 200 g lasagneplattor färska
  • 1 tsk oregano
  • 2 msk basilika strimlad
  • 140 g mozzarella

Ugn: 200º

Gör så här

1
Stek färs och hackad lök i en stekpanna med smör. Rör i tomatpuré, krossade tomater, pressad vitlök och fond.

2
Koka i 10 minuter och smaka av med salt och peppar. Smält smöret i en kastrull och rör i mjöl.

3
Späd med mjölk och koka i 5 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

4
Lägg en sträng köttfärssås längs ena sidan av lasagneplattorna och rulla ihop. Lägg dem tätt i en smord form.

5
Häll över såsen och lägg på mozzarella i bitar. Gratinera i tills osten fått fin färg, ca 25 minuter.

Scroll to Top