Caffe latte-glass

Låt en kopp starkt kaffe ge en spännande smak åt glassen, tillsammans med grädde, vanilj och mörk choklad.

Du behöver

  • 3.5 dl mjölk
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 st vaniljstång urskrapad
  • 1.5 dl espresso eller starkt kaffe
  • 6 st äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 75 g choklad hackad mörk, ca 75-100 gram

Gör så här

1
Koka upp mjölk, grädde, vaniljfrön och kaffe. Ställ åt sidan.

2
2. Vispa äggulor och socker till en fluffig smet. Rör i den varma gräddmjölken. Häll tillbaka allt i kastrullen.

3
3. Sjud till 85º under omrörning. Det får inte koka, då blir det en äggstanning.

4
4. Häll upp i en bunke. Låt smeten kallna och sila den genom en sil. Täck över med platsfolie och förvara i kylen, gärna till nästa dag.

5
5. Blanda i chokladen i smeten. Frys glassen i glassmaskin enligt maskinens föreskrifter.

Scroll to Top