Du behöver
- 3 st potatis stora
- 1 msk olivolja
- 1 st avokado
- 5 cm gurka
- 1 st vitlöksklyfta
- salt peppar
- pressad limesaft
- 0.5 st tomat
- 0.5 st gul lök
- sallad
- 200 g köttfärs
- smör till stekning
- 2 st hamburgerbröd
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skrubba och klyfta potatisen. Vänd potatisklyftorna i olja och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen tills de fått fin färg, 30–45 minuter.
2
Kärna ur och mosa avokadoköttet och blanda med riven gurka och pressad vitlök. Smaka av med salt, peppar och limesaft. Skiva tomaten. Skala och skiva löken tunt.
3
Forma färsen till två biffar. Salta och peppra. Stek biffarna i en stekpanna med smör.
4
Rosta bröden. Lägg ihop burgarna med sallad, tomat, lök och avokadoröra och servera med klyftpotatis.