Burgare med avokadoröra

Du behöver 3 st potatis stora 1 msk olivolja 1 st avokado 5 cm gurka 1 st vitlöksklyfta salt peppar pressad limesaft 0.5 st tomat...

Du behöver

  • 3 st potatis stora
  • 1 msk olivolja
  • 1 st avokado
  • 5 cm gurka
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt peppar
  • pressad limesaft
  • 0.5 st tomat
  • 0.5 st gul lök
  • sallad
  • 200 g köttfärs
  • smör till stekning
  • 2 st hamburgerbröd

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skrubba och klyfta potatisen. Vänd potatisklyftorna i olja och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen tills de fått fin färg, 30–45 minuter.

2
Kärna ur och mosa avokadoköttet och blanda med riven gurka och pressad vitlök. Smaka av med salt, peppar och limesaft. Skiva tomaten. Skala och skiva löken tunt.

3
Forma färsen till två biffar. Salta och peppra. Stek biffarna i en stekpanna med smör.

4
Rosta bröden. Lägg ihop burgarna med sallad, tomat, lök och avokadoröra och servera med klyftpotatis.

Scroll to Top