Du behöver
- 6 st äggvitor
- 3 dl strösocker
- 1.5 dl hasselnötskärnor
- 50 g marsanpulver kallrörd
Fyllning:
4 dl vispgrädde
0.5 l jordgubbar
Ugn: 175°
Det här behövs till 8 port:
Gör så här
1
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning.
2
Vispa till en blank maräng. Hacka nötterna och blanda hälften med marsanpulver och rör ner i marängen.
3
Bred ut på en bakpappersklädd plåt. Strö över resten av nötterna och grädda i 20 minuter.
4
Låt svalna och stjälp upp på papper. Vispa grädden och bred på det mesta över bottnen.
5
Ta undan några jordgubbar till garneringen, skiva resten och strö över grädden. Rulla ihop från långsidan och lägg på ett fat med skarven ned.
6
Garnera med resten av grädden och jordgubbar.