Du behöver
- 4 st hårdkokta ägg
- 1 st lök liten gul
- 1 st ansjovisfiléer liten burk, 55 g
- 1 st äggula rå
- 0.5 dl hackad dill
- nymald peppar
- 50 g forell- eller laxrom eller forellrom
- 4 skiva lantbröd
- salladsblad
- forell- eller laxrom eller forellrom
- citronklyftor
- dill
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skala och hacka äggen. Skala och finhacka löken. Hacka ansjovisen, spara spadet. Blanda ägg, lök, ansjovis, äggula, dill, peppar och smaka av med ca 1 tsk ansjovisspad. Vänd ner romen. Låt smakerna mogna i minst 1 timme i kylen.
2
Rosta brödet mitt i ugnen tills det är gyllenbrunt. Låt kallna.
3
Lägg salladsblad på brödskivorna och klicka på röran. Garnera med en liten klick rom, citron och dill.