Bruschetta med gubbröra

En passande förrätt i påsktid är den goda gubbröran med ägg, ansjovis och rom. Servera på en rejäl skiva rostat lantbröd.

Du behöver

  • 4 st hårdkokta ägg
  • 1 st lök liten gul
  • 1 st ansjovisfiléer liten burk, 55 g
  • 1 st äggula
  • 0.5 dl hackad dill
  • nymald peppar
  • 50 g forell- eller laxrom eller forellrom
  • 4 skiva lantbröd
  • salladsblad
  • forell- eller laxrom eller forellrom
  • citronklyftor
  • dill

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala och hacka äggen. Skala och finhacka löken. Hacka ansjovisen, spara spadet. Blanda ägg, lök, ansjovis, äggula, dill, peppar och smaka av med ca 1 tsk ansjovisspad. Vänd ner romen. Låt smakerna mogna i minst 1 timme i kylen.

2
Rosta brödet mitt i ugnen tills det är gyllenbrunt. Låt kallna.

3
Lägg salladsblad på brödskivorna och klicka på röran. Garnera med en liten klick rom, citron och dill.

Scroll to Top