Du behöver
- 100 g hasselnötter
- 100 g valnötter
- 300 g smör eller margarin
- 1.5 dl kakao
- 6 st ägg
- 6 dl socker
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Garnera med:
200 g mörk choklad
valnötter
Ugn: 200°
Gör så här
1
Hacka hasselnötter och valnötter grovt. Smält smöret i en gryta. Ta grytan från värmen och vispa i kakao. Låt svalna.
2
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med smöret. Vänd i nötterna.
3
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna som är 30×40 cm. Häll upp och bred ut smeten i långpannan. Grädda i 20 minuter. Låt svalna.
4
Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Bred chokladen över den kalla kakan och garnera med valnötter.