Broccoli- och purjolökspaj

Du behöver Pajdeg: 1 dl cashewnötter rostade, osaltade 3 dl vetemjöl 150 g smör 2 msk vatten Fyllning: 500 g broccolibuketter 0.5 st purjolök 125...

Du behöver

Pajdeg:

1 dl cashewnötter rostade, osaltade
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk vatten

Fyllning:

500 g broccolibuketter
0.5 st purjolök
125 g mozzarella riven

Äggstanning:

4 st ägg
2 dl crème fraîche
1 dl vispgrädde
0.5 dl ajvar relish stark
0.5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

Garnera med:

färsk timjan

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Mixa cashewnötter och mjöl i en matberedare med kniven monterad tills nötterna är finfördelade. Tillsätt smöret i bitar och vatten och arbeta ihop till en degboll. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 30 cm i diameter. Låt formen stå i kylen i ca 30 minuter. Nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalet 10 minuter.

2
Fyllning: Förväll broccoli och skivad purjolök i lättsaltat vatten, ca 4 minuter. Häll av vattnet och låt grönsakerna rinna av i ett durkslag. Fördela grönsakerna i pajskalet. Strö över osten.

3
Äggstanning: Vispa ägg, crème fraiche, grädde, ajvar relish, salt och peppar och häll över fyllningen. Grädda mitt i ugnen, ca 25 minuter tills pajen får fin färg. Garnera med timjan.

Scroll to Top