Bovetescones med morötter och pumpakärnor

Bara att svänga ihop, klicka ut och grädda. Scones är verkligen perfekta bröd att njuta alldeles nybakta och varma under en lång helgfrukost. Med bovetemjöl får sconesen en något smuligare konsistens, men får å andra sidan god smak av det nötsmakande bovetet.

Du behöver

  • 6 dl bovetemjöl
  • 2 dl morötter grovrivna
  • 2 dl pumpakärnor
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 3 dl yoghurt naturell

Ugn: 250°

Gör så här

1
Blanda mjöl, morötter, pumpakärnor, salt, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Fördela smöret i blandningen med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt yoghurten och arbeta snabbt ihop till en kladdig deg.

2
Dela degen i 4 bitar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pudra över lite bovetemjöl och platta ut varje bit till en rund kaka, ca 13 centimeter i diameter. Skåra varje kaka korsvis i 4 delar. Grädda mitt i ugnen, 10–12 minuter. Serveras nygräddade.

Scroll to Top