Bondsallad med ramslök och rökt fläsk

Fräsch lunchsallad men också trevlig sallad på en vårbuffé.

Du behöver

  • ramslöksblad ca 24 med stjälkar
  • 1 st gemsallad eller det innersta på vanlig huvudsallad
  • 1 st purjolök dm finstrimlad
  • fläsk eller bacon
  • 4 st ägg kokta 3
  • 8 st rädisor

Dijondressing:

2 msk vit balsamicovinäger
1 tsk honung
1 tsk havssalt
1 dl dijonsenap
2 dl olja t ex solrosolja
vatten ev

Servera med:

bröd och ost

Gör så här

1
Skölj ramslök och sallad och låt rinna av på en handduk. Skär av stjälkarna på ramslöken och sjud stjälkarna i lättsaltat vatten, 2–3 minuter. Strimla resten av ramslöken och bryt salladen i mindre bitar. Knaperstek fläsket.

2
Dijondressing: Rör ihop vinäger, honung och salt. Vispa i senap och olja. Späd ev med lite vatten om du önskar en tunnare dressing.

3
Fördela kokta ramslöksstjälkar, ramslöksblad, sallad och purjolök i fyra djupa tallrikar. Lägg på två ägghalvor och strö över fläsk och skivade rädisor. Ringla över dressingen och servera med bröd och ost.

Scroll to Top