Du behöver
- ramslöksblad ca 24 med stjälkar
- 1 st gemsallad eller det innersta på vanlig huvudsallad
- 1 st purjolök dm finstrimlad
- fläsk eller bacon
- 4 st ägg kokta 3
- 8 st rädisor
Dijondressing:
2 msk vit balsamicovinäger
1 tsk honung
1 tsk havssalt
1 dl dijonsenap
2 dl olja t ex solrosolja
vatten ev
Servera med:
bröd och ost
Gör så här
1
Skölj ramslök och sallad och låt rinna av på en handduk. Skär av stjälkarna på ramslöken och sjud stjälkarna i lättsaltat vatten, 2–3 minuter. Strimla resten av ramslöken och bryt salladen i mindre bitar. Knaperstek fläsket.
2
Dijondressing: Rör ihop vinäger, honung och salt. Vispa i senap och olja. Späd ev med lite vatten om du önskar en tunnare dressing.
3
Fördela kokta ramslöksstjälkar, ramslöksblad, sallad och purjolök i fyra djupa tallrikar. Lägg på två ägghalvor och strö över fläsk och skivade rädisor. Ringla över dressingen och servera med bröd och ost.