Du behöver
- 50 g jäst
- 50 g smör eller margarin
- 5 dl mjölk
- 1 dl fibrex
- 1 msk fiberhusk
- 1 tsk salt
- 2 msk ljus sirap
- 1 dl kesella 1 %
- 11.5 dl mjölmix Lailas glutenfria
Pensla med:
ägg
linfrö
solrosfrön
Ugn: 200°
2 bröd
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp.
2
Tillsätt fibrex och fiberhusk och låt det svälla i degspadet, 10 minuter.
3
Blanda i salt, sirap, kesella och det mesta av mjölmixen. Arbeta degen väl, helst i maskin och tillsätt mjölmix tills degen känns slät och fin. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
4
Ta upp degen på bakbord mjölat med mjölmix och arbeta degen. Forma degen till två limpor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
5
Pensla med uppvispat ägg och strö på linfrö och solrosfrö. Grädda strax under mitten i ugnen, 30 minuter.