Bondbröd

Detta bröd bakas med fördel i maskin.

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 50 g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl fibrex
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 dl kesella 1 %
  • 11.5 dl mjölmix Lailas glutenfria

Pensla med:

ägg
linfrö
solrosfrön

Ugn: 200°

2 bröd

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp.

2
Tillsätt fibrex och fiberhusk och låt det svälla i degspadet, 10 minuter.

3
Blanda i salt, sirap, kesella och det mesta av mjölmixen. Arbeta degen väl, helst i maskin och tillsätt mjölmix tills degen känns slät och fin. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

4
Ta upp degen på bakbord mjölat med mjölmix och arbeta degen. Forma degen till två limpor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.

5
Pensla med uppvispat ägg och strö på linfrö och solrosfrö. Grädda strax under mitten i ugnen, 30 minuter.

Scroll to Top