Du behöver
- 0.5 st purjolök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 tsk rapsolja
- 1 st burk kokta cannellinibönor 410 g
- 6 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 100 g färskost
- 0.5 tsk körvel
- salt och peppar
Garnera med:
rädisor
purjolök
Servera med:
rågbröd grovt
färskost
alfalfagroddar
rädisor
Gör så här
1
Ansa, skölj och skiva purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Fräs purjolök och vitlök i en gryta med olja, tills purjolöken är mjuk. Tillsätt sköljda bönor, vatten och buljongtärning och koka på medelvärme, ca 10 minuter.
2
Vispa eller mixa sönder till en slät soppa. Smaksätt med kör-vel, salt och peppar. Garnera med skivade rädisor och skivad purjolök och servera med rågbröd, färskost, alfalfagroddar och skivade rädisor.