Böcklingsallad med rågbrödschips

Du behöver böckling ca 150 g rökt 125 g jordärtskockor 2 tsk vitvinsvinäger + 2 tsk vatten 75 g brysselkål 0.5 st rödlök 0.5 st...

Du behöver

  • böckling ca 150 g rökt
  • 125 g jordärtskockor
  • 2 tsk vitvinsvinäger + 2 tsk vatten
  • 75 g brysselkål
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 st äpple

Dressing:

0.75 dl gräddfil
1 tsk riven pepparrot
salt peppar

Rågbrödschips:

4 st rågbröd tunna skivor
2 tsk rapsolja

Ugn: 175°

Gör så här

1
Ta bort skinn och ben från böcklingen och dela fisken i bitar.

2
Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar och vänd dem i vinäger blandat med vatten, så att de inte blir bruna.

3
Skär bort rotfästet på brysselkålen och plocka isär bladen. Skiva rödlöken tunt. Skär äpplet i tunna klyftor.

4
Häll bort vinäger och vatten från jordärtskockorna och blanda dem med brysselkål, lök och äpple. Lägg upp på ett fat och lägg på böcklingen.

5
Dressing: Rör ihop gräddfil och pepparrot och smaka av med salt och peppar. Servera till salladen.

6
Rågbrödschips: Pensla rågbrödet med olja på ena sidan och skär i mindre bitar. Rosta i ugnen i ca 15 minuter tills de får färg. Vänd ev brödchipsen under rostningen. Låt svalna på galler. Servera till salladen.


Kommentar:
Du kan byta ut böckling mot varmrökt lax.

Scroll to Top