Du behöver
- böckling ca 150 g rökt
- 125 g jordärtskockor
- 2 tsk vitvinsvinäger + 2 tsk vatten
- 75 g brysselkål
- 0.5 st rödlök
- 0.5 st äpple
Dressing:
0.75 dl gräddfil
1 tsk riven pepparrot
salt peppar
Rågbrödschips:
4 st rågbröd tunna skivor
2 tsk rapsolja
Ugn: 175°
Gör så här
1
Ta bort skinn och ben från böcklingen och dela fisken i bitar.
2
Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar och vänd dem i vinäger blandat med vatten, så att de inte blir bruna.
3
Skär bort rotfästet på brysselkålen och plocka isär bladen. Skiva rödlöken tunt. Skär äpplet i tunna klyftor.
4
Häll bort vinäger och vatten från jordärtskockorna och blanda dem med brysselkål, lök och äpple. Lägg upp på ett fat och lägg på böcklingen.
5
Dressing: Rör ihop gräddfil och pepparrot och smaka av med salt och peppar. Servera till salladen.
6
Rågbrödschips: Pensla rågbrödet med olja på ena sidan och skär i mindre bitar. Rosta i ugnen i ca 15 minuter tills de får färg. Vänd ev brödchipsen under rostningen. Låt svalna på galler. Servera till salladen.
Du kan byta ut böckling mot varmrökt lax.