Blondies med hallon och vit choklad

Du behöver 300 g smör 1.33 dl strösocker 2 dl farinsocker 2 tsk vaniljsocker 4 st ägg 5 dl glutenfri mjölmix Lailas gula 2 tsk...

Du behöver

  • 300 g smör
  • 1.33 dl strösocker
  • 2 dl farinsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 st ägg
  • 5 dl glutenfri mjölmix Lailas gula
  • 2 tsk bakpulver
  • 75 g vit choklad
  • 100 g frysta hallon

Garnera med:

florsocker

Ugn: 175°

Gör så här

1
Vispa rumsvarmt smör, strösocker, farinsocker och vaniljsocker fluffigt, gärna med elvisp. Vispa i äggen ett i taget.

2
Blanda mjölmix och bakpulver och rör ner i smeten. Vänd i hackad choklad.

3
Häll upp smeten i en form, 20×30 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över frysta hallon och tryck ner dem lätt i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen, 40 minuter. Låt kallna. Skär kakan i rutor. Pudra florsocker över.

Scroll to Top