Du behöver
- 0.5 st gul lök
- 300 g blomkål
- 0.5 tsk timjan
- 2 msk olivolja 1+1 msk
- 5 dl vatten
- 2 msk kycklingfond
- 0.5 dl vispgrädde
- salt och peppar
- 150 g salsiccia färsk
- 2 st salladslökar
Gör så här
1
Skala och hacka löken. Dela blomkålen i mindre bitar. Fräs lök, blomkål och timjan i en gryta med 1 msk olja. Späd med vatten och fond och koka i 15 minuter.
2
Mixa soppan slät. Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
3
Dela korvarna på längden och skrapa ur färsen. Stek klumpar av färsen i stekpanna med 1 msk olja. Strimla salladslöken och låt den fräsa med tills färsen är genomstekt. Servera fräset till soppan.