Blomkålssoppa med salsiccia

Du behöver 0.5 st gul lök 300 g blomkål 0.5 tsk timjan 2 msk olivolja 1+1 msk 5 dl vatten 2 msk kycklingfond 0.5 dl...

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 300 g blomkål
  • 0.5 tsk timjan
  • 2 msk olivolja 1+1 msk
  • 5 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 0.5 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 150 g salsiccia färsk
  • 2 st salladslökar

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Dela blomkålen i mindre bitar. Fräs lök, blomkål och timjan i en gryta med 1 msk olja. Späd med vatten och fond och koka i 15 minuter.

2
Mixa soppan slät. Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar.

3
Dela korvarna på längden och skrapa ur färsen. Stek klumpar av färsen i stekpanna med 1 msk olja. Strimla salladslöken och låt den fräsa med tills färsen är genomstekt. Servera fräset till soppan.

Scroll to Top