Blomkålssoppa med rucola och parmesanost

Du behöver blomkål ca 400 g 1 st vitlöksklyfta olivolja 5 dl vatten 1 st kycklingbuljongtärning 50 g rucolasallad 0.5 dl vispgrädde flingsalt nymald peppar...

Du behöver

  • blomkål ca 400 g
  • 1 st vitlöksklyfta
  • olivolja
  • 5 dl vatten
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 50 g rucolasallad
  • 0.5 dl vispgrädde
  • flingsalt nymald peppar
  • parmesanost grovriven

Gör så här

1
Dela blomkålen i buketter. Hacka vitlöken. Fräs blomkålen i en gryta med olja, ca 10 minuter. Rör så att det inte bränns vid. Blanda i vitlöken mot slutet.

2
Tillsätt vatten och buljongtärning och koka under lock tills blomkålen är mjuk, 15–20 minuter.

3
Grovhacka rucolan. Ta soppan från värmen. Blanda i rucola och grädde och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.

4
Häll upp soppan i djupa tallrikar och toppa soppan med parmesanost och gärna några rucolablad.

Scroll to Top