Du behöver
- blomkål ca 400 g
- 1 st vitlöksklyfta
- olivolja
- 5 dl vatten
- 1 st kycklingbuljongtärning
- 50 g rucolasallad
- 0.5 dl vispgrädde
- flingsalt nymald peppar
- parmesanost grovriven
Gör så här
1
Dela blomkålen i buketter. Hacka vitlöken. Fräs blomkålen i en gryta med olja, ca 10 minuter. Rör så att det inte bränns vid. Blanda i vitlöken mot slutet.
2
Tillsätt vatten och buljongtärning och koka under lock tills blomkålen är mjuk, 15–20 minuter.
3
Grovhacka rucolan. Ta soppan från värmen. Blanda i rucola och grädde och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
4
Häll upp soppan i djupa tallrikar och toppa soppan med parmesanost och gärna några rucolablad.