Blomkålsbiffar

Du behöver 150 g blomkål 0.5 dl havregryn 0.75 dl ost finriven 1 msk gräslök hackad 0.5 tsk örtsalt 1 st ägg 1 msk rapsolja...

Du behöver

  • 150 g blomkål
  • 0.5 dl havregryn
  • 0.75 dl ost finriven
  • 1 msk gräslök hackad
  • 0.5 tsk örtsalt
  • 1 st ägg
  • 1 msk rapsolja
  • 1.5 dl yoghurt turkisk
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt och peppar

Servera med:

sallad samt groddar, gurka, fetaost

Gör så här

1
Mixa blomkålen. Blanda med havregryn, ost, gräslök, örtsalt och ägg.

2
Rör om väl och låt smeten svälla i 15 minuter. Forma sex biffar. Stek i olja i stekpanna 3–4 minuter per sida.

3
Rör ihop yoghurt och pressad vitlök. Krydda med salt och peppar. Servera biffarna med såsen och sallad.

Scroll to Top