Du behöver
- 1 st blomkålshuvud
- smör till formarna
- 3 dl ostsås eller ostsås enligt receptet nedan
- 3 st ägg
Tomatsallad:
1 msk senap söt
0.5 msk pressad citronsaft
3 msk grädde
salt
300 g cocktailtomater
25 g späda salladsblad
Ugn: 180°
Gör så här
1
Skär blomkålen i mindre buketter och “packa” dem i välsmorda ugnsfasta portionsformar.
2
Vispa samman ostsås och ägg och häll över blomkålen. Tillaga i ugnen tills blomkålen är mjuk, 45–55 minuter.
3
Tomatsallad: Rör ihop senap, citronsaft och grädde och lite salt. Blanda dressing, halverade tomater och sallad.
Ostsås: Vispa ihop 3 dl mjölk med 2 msk vetemjöl, och koka upp. Rör i ca 1 dl riven ost. Smaka av med salt och peppar.