Blomkål med tomatsallad

Du behöver 1 st blomkålshuvud smör till formarna 3 dl ostsås eller ostsås enligt receptet nedan 3 st ägg Tomatsallad: 1 msk senap söt 0.5...

Du behöver

  • 1 st blomkålshuvud
  • smör till formarna
  • 3 dl ostsås eller ostsås enligt receptet nedan
  • 3 st ägg

Tomatsallad:

1 msk senap söt
0.5 msk pressad citronsaft
3 msk grädde
salt
300 g cocktailtomater
25 g späda salladsblad

Ugn: 180°

Gör så här

1
Skär blomkålen i mindre buketter och “packa” dem i välsmorda ugnsfasta portionsformar.

2
Vispa samman ostsås och ägg och häll över blomkålen. Tillaga i ugnen tills blomkålen är mjuk, 45–55 minuter.

3
Tomatsallad: Rör ihop senap, citronsaft och grädde och lite salt. Blanda dressing, halverade tomater och sallad.


Kommentar:
Ostsås: Vispa ihop 3 dl mjölk med 2 msk vetemjöl, och koka upp. Rör i ca 1 dl riven ost. Smaka av med salt och peppar.

Scroll to Top